Opstellingendag

De plek in het veld – Inframe stelt op

Loop je in herhaling tegen dysfunctionele dynamieken aan? Op je werk? In je familie of vriendenkring? Is hier een ‘systemische’ dynamiek gaande en kan een opstelling aan je vraagstuk bijdragen?

Ieder mens maakt deel uit van een groter geheel, verschillende systemen waarin we bewegen. Ons eerste systeem is ons gezin van herkomst. Hier ligt de basis van onze ontwikkeling. Veel van ons gedrag, van onze (onbewuste) patronen en overtuigingen, vinden hun oorsprong in dit familiesysteem. Dit is een zogenaamd liefdessysteem, de onderlinge verbondenheid is gegrond in liefdesbanden. De organisatie waarin we werken is ook een systeem, hier is de context een gezamenlijke ‘taak’, dit wordt dan ook een taaksysteem genoemd. Al deze systemen opereren apart maar kunnen niet los van elkaar gezien worden. Wat je al vroeg geleerd hebt, neem je mee in je professionele leven. Een dynamisch krachtenveld. Hier inzicht in hebben (van onbewust naar een bewust besef brengen) kan verhelderend zijn.

Een opstelling (Systemisch werken, ontwikkeld door Bert Hellinger) geeft naast inzicht ook een voelbare ontwikkeling. Het beleven en ervaren wat heeft plaatsgehad, kan helpen in het toelaten en accepteren van de eigen geschiedenis.

In de opstelling nemen representanten de plek in van mensen die er voor jou toe doen. Hoe zij in een systeem ten opzichte van elkaar staan of bewegen geeft je veel informatie, het maakt de onderlinge dynamiek zichtbaar en voelbaar. Binnen privérelaties of in de werksituatie. Een opstelling legt de lijntjes in je leven bloot. Waar levensenergie stokt of juist gaat stromen, keuzes zijn gemaakt of nog te maken zijn.

OPSTELLINGENDAGEN

Inframe en SABA Training Leiderschap Coaching organiseren samen elk kwartaal opstellingendagen. In een opstellingendag krijg je in hele korte tijd diepgaand inzicht in een vraag of situatie. Soms zetten we een bepaald thema of patroon centraal waar je meer helderheid over wilt. Denk aan het thema ‘uitsluiten‘.

Voor een opstelling is geen specifieke voorbereiding of achtergrond nodig. Ook als het nieuw voor je is, zul je versteld staan over de informatie die in het ‘veld’ als vanzelf beschikbaar is. Of je zelf een vraag inbrengt, als representant of het als toeschouwer ervaart, het brengt in elke positie iets in beweging.

PRAKTISCHE INFO

 • 1 dagdeel, meestal op een vrijdagmiddag
 • 1x per kwartaal
 • Locatie: Werkplaats Inframe, Spoorstraat 31a, 6953 BW, Dieren
 • 4 plekken voor mensen die vragen inbrengen
 • 4 tot 8 plekken voor representanten
 • Kosten € 85,- voor inbrengers, € 50,- voor representanten, incl. BTW en locatie kosten*
 • Begeleiders Saskia Bakels & Liesbeth Jans (beiden gecertificeerd in Systemisch Werken, Phoenix Opleidingen Utrecht)
  *) voor zakelijke klanten met BTW factuur excl. BTW
 • De eerstvolgende opstellingendagen zijn in juni 2023, van 13:00 tot ca. 17:00 uur.
  Die dag zetten we in het teken van het thema ‘PLEK’, waarbij onderwerpen kunnen spelen als plekverwisseling, verantwoordelijkheid, leiderschap/ lidmaatschap, gave & opgave.
  Als vragensteller ben je vrij om je eigen onderwerp in te brengen. We horen graag van te voren of dit voor jou het geval is.
 • MEER INFO EN AANMELDEN VIA : Inframe (www.Inframe.nl) of SABA

20 Maart 2023 | Liesbeth Jans